Gitar Akustik: Apakah itu dan rangkaian gitar akustik Swee Lee

by Starry   ·  2 years ago   ·  
thumbnail

Apakah gitar akustik? Simfoni klasik, ensembel jazz atau lagu punk rock, semuanya mendapat manfaat daripada kepelbagaian gitar. Walaupun gitar elektrik boleh digunakan dalam pelbagai genre, saudaranya yang lebih tua, gitar akustik, menawarkan kebolehsuaian yang paling tinggi.

Memahami dinamik gitar akustik

Gitar akustik mempunyai rentetan bergetar di atas petak berongga dalam badan gitar yang menjana melodi. Ayunan bergerak melalui udara tanpa memerlukan intensifikasi elektrik. Peratusan besar gitar akustik mempunyai enam tali. Versi yang paling popular ialah gitar 12-string, di mana setiap kord gitar akustik digandakan dengan rentetan lain dengan pic yang sama, memberikan kesan paduan suara yang kaya. Gitar akustik dengan dua belas tali hanya digunakan secara eksplisit untuk memetik kord dan menghasilkan bunyi yang diperkaya kerana dua belas kord dalam reka bentuknya. Pemain gitar akustik membuat bunyi dengan hujung jari mereka serta memilih. Ini berubah mengikut genre muzik, gaya gitar yang digunakan, dan pilihan orang itu. Bunyi metalik yang meriah mencirikan gitar akustik, dan kord gitar akustik berterima kasih untuk itu. Nada gitar berubah berdasarkan kayu yang digunakan dalam pembinaannya, kord gitar akustik yang digunakan, sama ada gitar dimainkan dengan jari atau pick, dan bagaimana dan di mana rentetan dipukul.

Gitar akustik Fender

Fender ialah ikan besar dalam pasaran untuk gitar akustik. Gitar akustik Fender harganya berpatutan. Julat harga sangat baik untuk pemula dan pertengahan. Kebolehmainan lancar gitar akustik Fender menjadikannya ideal untuk pembelajaran, dan nadanya sesuai untuk julat harga. Walau bagaimanapun, jika anda seorang profesional, gitar akustik Fender mungkin tidak memenuhi jangkaan anda.

Rangkaian gitar akustik Swee Lee- gitar akustik terbaik di Malaysia

Swee Lee berbangga dengan rangkaian gitar akustik terbaik di Malaysia. Terdapat banyak gitar akustik untuk dipilih dan anda boleh menemui gitar akustik yang bergetar dengan anda. Berikut ialah beberapa (antara banyak) gitar akustik yang boleh anda beli daripada Swee Lee.

Takamine GD71CE Acoustic Guitar Natural TK-40D Preamp w/Beg, Tali, Tali, Capo & Picks

GD71CE mempunyai semua yang anda perlukan untuk berjalan di atas pentas dan kelihatan sempurna melakukannya, dengan bahagian atas cemara yang kukuh dan bahagian belakang dan sisi walnut hitam menghasilkan bunyi yang kaya dan realistik. Leher mahogani yang anggun dan papan jari laurel terikat 12″ jejari memberikan sentuhan dan kebolehmainan yang sangat baik. Sistem praamp Takamine TK-40D onboard termasuk penala terbina dalam, EQ tiga jalur dan kawalan perolehan, suis kontur pertengahan, penapis takuk , dan suis pintasan EQ untuk fleksibiliti maksimum dan kualiti audio.

Gitar Akustik Ibanez Artwood AW80CE-BLG, Penggredan Ale Coklat

Barisan Artwood direka untuk menawarkan gitar akustik klasik dan kontemporari. Dalam membangunkan barisan Artwood, kami melihat warisan kaya gitar akustik sambil menggabungkan tafsiran baharu dalam usaha berterusan kami untuk yang terbaik dalam nada gitar.

Takamine GN93 Gitar Akustik Asli dengan Beg, Tali, Tali, Capo & Picks

GN93 mempunyai bahagian atas spruce padat, sisi walnut/maple hitam dan bahagian belakang walnut/maple hitam tiga keping yang cantik untuk pemain yang mencari gitar yang selesa namun berbunyi penuh dengan sesuatu yang lebih unik. Leher mahogani yang langsing dan papan jari laurel terikat 12″ jejari memberikan perasaan dan kelenturan yang sangat baik. Sebaliknya, reka bentuk pelana belah laurel bridge memberikan intonasi yang dipertingkatkan untuk kord gitar akustik yang lebih manis dan larian not tunggal.

Takamine ED5NC Acoustic Guitar Natural TP-4T Preamp w/Beg, Tali, Tali, Capo & Picks

Takamine ED5NC Acoustic Guitar ialah barisan model peringkat permulaan yang direka khas untuk pelanggan Takamine Asia. Direka dan dihasilkan dengan tepat mengikut piawaian gitar akustik Takamine, siri D menggabungkan kualiti dan nisbah harga yang luar biasa dengan bentuk badan mahogani, bahagian atas cemara, dan bahagian belakang dan sisi walnut hitam untuk nada yang mendalam dan kuat.

Swee Lee Malaysia – Menjadikan muzik penting.

Swee Lee memulakan perjalanannya pada tahun 1946 di Singapura apabila budaya rock ‘n’ roll melanda wilayah Amerika. Usaha awal mereka ke dalam muzik ialah membekalkan tentera dengan instrumen loyang dan tiupan kayu. Gitar akustik dan dram diikuti tidak lama kemudian. Tidak lama kemudian kedai pertama mereka, yang terletak di Teater Capitol yang bersejarah, menjadi tuan rumah kepada label dan kumpulan tempatan yang diiktiraf. Swee Lee kini dikaitkan dengan budaya muzik dan kreatif Asia Tenggara, serta rakan kongsi yang komited untuk perniagaan paling berprestij di dunia. Apabila anda pergi ke mana-mana kedai mereka, anda akan disambut oleh kakitangan yang sopan, suasana yang menarik dan koleksi instrumen dan produk gaya hidup yang tiada tandingan. Jika anda telah menemui gitar akustik terbaik untuk diri sendiri, buat pesanan sekarang!

Perkongsian Atome dengan Swee Lee

Tahukah anda bahawa Swee Lee bekerjasama dengan Atome dan merupakan salah satu peniaga Atome yang paling dipercayai? Menggunakan Atome, anda boleh membahagikan bil anda daripada Swee Lee kepada tiga pembayaran bulanan yang sama.

Lebih lanjut mengenai Atome

Atome ialah aplikasi pembayaran yang tersedia pada kedua-dua peranti Android dan IOS (dapatkan aplikasinya). Melalui pilihan pembayaran fleksibel Atome, anda boleh membahagikan bil anda daripada mana-mana pedagang tersenarai Atome kepada tiga pembayaran bulanan tanpa faedah. Untuk memanfaatkan pilihan pembayaran fleksibel Atome, anda mesti mempunyai aplikasi itu pada telefon anda dan mesti telah mendaftar sendiri. Atome beribu pejabat di Singapura, bekerjasama dengan lebih 10,000 peniaga, dan kini beroperasi di sembilan wilayah. Atome tidak mengenakan sebarang faedah atau yuran perkhidmatan apabila anda membuat transaksi dan 100% selamat dan boleh dipercayai.

Menggunakan Atom

Untuk menggunakan apl Atome, anda mesti memuat turunnya ke telefon anda terlebih dahulu. Sebaik sahaja anda selesai melakukannya, anda boleh membayar di kedai dengan mengimbas kod QR Atome semasa pembayaran atau dengan memilih Atome sebagai pilihan pembayaran anda di tapak web pedagang semasa mendaftar keluar. Bagaimana untuk membayar gitar akustik Swee Lee menggunakan Atome?

Scan QR code to download the Atome app
Imbas QR untuk memuat turun apl Atome
  • Tambahkan gitar akustik pada troli anda dari tapak web Swee Lee.
  • Sebaik sahaja anda selesai dengan itu, teruskan untuk menyemak.
  • Pilih Atom sebagai pilihan pembayaran anda.
  • Masukkan bukti kelayakan ke akaun Atome anda atau buat yang baharu jika anda belum memilikinya.
  • Bayar satu pertiga daripada bil, satu pertiga pada bulan berikutnya, dan satu pertiga pada bulan selepas itu.

Itu sahaja; anda telah berjaya membahagikan pembayaran anda kepada tiga bayaran bulanan yang sama rata tanpa faedah. Beli gitar akustik anda menggunakan Atome sekarang!

Kesimpulan

Gitar akustik mungkin berbunyi dan kelihatan kuno, tetapi ia masih agak biasa pada masa kini. Pemuzik di seluruh dunia bermain dengan kord gitar akustik untuk menghasilkan melodi yang kuat yang memberi nafas kepada penonton. Lebih-lebih lagi, dengan Swee Lee yang anda boleh gunakan, kini anda boleh membeli gitar akustik terbaik. Tidak mahu membuat keseluruhan pembayaran sekaligus, bahagikan bil anda menggunakan Atome!

Leave a Reply